Nieuw circulair proces Covestro kan voor schoner Rijn-water zorgen

maandag 1 februari 2016 Watervisie Platform 0 reacties

Chemiebedrijf Covestro, het voormalige Bayer MaterialScience, heeft vrijdag in Duitsland een demonstratiefabriek in gebruik genomen voor de recycling van zouthoudend restwater van productie van kunststoffen. De nieuwe technologie kan zowel het zout als het ontzilte water inzetten bij de productie van chloor. Een investering van 3,7 miljoen euro.

Dankzij de nieuwe methode kan de chlooralkali-industrie jaarlijks tot 30.000 ton zout en 400.000 ton gedemineraliseerd water besparen. Dit komt overeen met het vermijden van 6200 ton CO2-equivalenten per jaar. De pilot plant op de Covestro-site in Krefeld-Uerdingen werd geopend door de Duitse federale milieuminister Barbara Hendricks. De Duitse overheid stak 740.000 euro in de demonstratiefabriek, ter bevordering van gesloten kringlopen in de industrie. 

 

Gesloten kringlopen

 

Het zouthoudende afvalwater kan via elektrolyse worden omgezet in chloor, wat op haar beurt weer grondstof is voor de kunststofproductie, waardoor de cirkel weer rond is. Met de nieuwe technologie kan op den duur het zoutniveau in rivieren als de Rijn terug worden gebracht, de chemische industrie minder zal lozen. Bovendien hoeft er minder aanspraak worden gemaakt waterreserves voor drinkwater.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
 

Nieuwsbrief

Voer uw naam en e-mailadres in en ontvang onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Volg al het nieuws ook op Twitter via @_Utilities_
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Al het nieuws gratis?

Wilt u gratis toegang krijgen tot al onze nieuwsberichten, columns en artikelen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van de groep Vakblad Utilities op LinkedIn!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bericht aandragen?

Stuur uw bericht met behulp van dit formulier naar de redactie of stuur een e-mail naar redactie@industrielinqs.nl.

Utilities is een uitgave van Industrielinqs Pers & Platform.
© 2016 www.utilities.nl - alle rechten voorbehouden.