Themadag Sluiting van de waterkringloop - Utilities
agendaitem

Themadag Sluiting van de waterkringloop

Wanneer

29 Nov 2017

Platform

Watervisie

Organisatie

KNW

In 2016 is het Nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen geopend. Dit park is een voorbeeld voor het dierenpark van de toekomst. Maar ook achter de schermen is het park innovatief en een voorbeeld voor de toekomst. Innovatie en duurzaamheid waren integraal onderdeel van de ontwerpopdracht. Op het gebied van waterzuivering heeft dit invulling gekregen door de ontwikkeling van een volledig gesloten waterkringloop. Het drinkwaterverbruik is beperkt tot minder dan 10.000 m3 per jaar, terwijl oorspronkelijk meer dan 150.000 m3 werd gebruikt. En dat terwijl in het nieuwe park water een veel dominantere rol speelt en op meerdere plaatsen dieren onder water gezien moeten kunnen worden. Er gaat nu jaarlijks bijna 10 miljoen m3 water door de waterzuivering op het Wildlands terrein!

Op deze unieke locatie wordt op woensdag 29 november een symposium gehouden. Daarbij wordt gepresenteerd hoe dit complexe samenwerkingsproject tot stand is gekomen en welke valkuilen zijn overwonnen. Ook wordt gepresenteerd hoe de waterkringloop in elkaar zit en welke zuiveringstechnieken daarvoor worden ingezet. Daarnaast worden ook andere innovatieve ontwikkelingen op het gebied van sluiting van waterkringlopen gepresenteerd. Het programma is er op gericht om aan het einde van de dag de balans op te maken: welke kant gaan we in de nabije toekomst op als het gaat om waterkringloopsluiting?

De dag is interessant voor zowel technologen als beleidsmakers van waterbedrijven, waterschappen, provincies, gemeenten en toeleverende bedrijven.

Wellicht vindt u deze events ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.