Internationale Impact - Utilities
agendaitem

Internationale Impact

Wanneer

29 Nov 2017

Platform

Het Nieuwe Produceren

Organisatie

Dutch Power

Op woensdag 29 november organiseert Dutch Power samen met de Fedet-sectie T&D een interactieve kennisbijeenkomst over de impact van het Europese Circulaire Economie beleid op onze energie-infrasector. Naast het sturen op reductie van CO2-emissie en het promoten van hernieuwbare energiebronnen, groeit de aandacht voor de milieu-impact van materialen. Op Europees niveau ontstaat hiervoor ook steeds meer beleid. Over de impact daarvan op de energie-infrasector gaan we op 29 november in Zoetermeer samen in gesprek.

Tijdens de bijeenkomst zoomen we eerst in op het Europese beleid. Günter Kachelrieß, representative T&D Europe (Manager Standards & Regulations, Siemens) en Edgar Dullni, representative T&D Europe (R&D Medium Voltage Infrastructure, ABB) belichten hun visie en de impact van het beleid op onze energie-infrasector. Fedet-sectie T&D en T&D Europe behartigen de belangen van onze sector en initiëren, leveren input en worden geconsulteerd over geavanceerde oplossingen en technologieën op het gebied van elektrische netwerken. Verder stimuleren zij het toepassen van milievriendelijke, energie- en kosteneffectieve infrastructuur.

Vervolgens dalen we samen met Robert van Beek, beleidsadviseur Circulaire Economie FME, af naar de Nederlandse situatie. Onderwerpen als het EU-beleid, het grondstoffenakkoord en de gesprekstafel Maakindustrie passeren tijdens deze presentaties de revue.
De praktijk bespreken we aan de hand van drie fascinerende casussen:

  • Impact EU-beleid op kabels
    Laurens Pots, Manager Innovatie & Technologie TKF
  • F-gas regelgeving en de impact op SF6 hoogspanningsinstallaties
    Philippe Ponchon, productmanager GE
  • Circulariteit van accusystemen
    Bart in ’t Groen, Consultant New Energy Technologies DNV GL

Met deze onderwerpen en Marcel den Haan (branchemanager Fedet) als dagvoorzitter, belooft het een interessante bijeenkomst te worden!

Wellicht vindt u deze events ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.